ulkomaalaus

Maalipinta suojaa ulkoverhousta säältä sekä antaa ilmettä talolle. Talo on maalattava n. 15 vuoden välein.

Huoltomaalaus

Talon maalaus on edessä aina jossain vaiheessa.  Selviä merkkejä ovat maalipintojen haalistuminen, hilseily tai selvä likaantuminen. Etelän puolen seinä alkaa ensimmäisenä hilseilemään oksien kohdilta sekä lautojen alapinnoista ja ponteista.

Talon maalauksessa pohjatöihin kuuluu pintojen pesu, hilseilevän maalin ja kaiken irtoavan poistaminen raappaamalla. Lahojen lautojen vaihto ennen maalausta on myös pakollista, jotta saadaan kestävä lopputulos. 

Meiltä talon maalaus kestää keskimäärin kolme päivää kokonaisuudessaan. Pyrimme  aina saamaan maalaus urakan tehokkaasti maaliin. Asiakkaamme saa nauttia kesästä ilman että telineet ja suojaukset koristavat pihaa viikko tolkulla. 

Liiketilojen ulkomaalaukset

Hyvin huollettu julkisivu antaa hyvän vaikutelman jo liiketilan pihaan kurvatessa. Isojen liiketilojen maalaus urakoissa huomioidaan se, että liike voi olla normaalisti auki eikä asiakkaille koidu vaivaa.

Toteutamme isoja liiketilojen maalauksia, niin katto kuin seinäpintoja tehokkuuteen ja työnjälkeen painottaen.

Korkeapaineruiskulla saadaan tehostettua maalin levitystä pinnoille ja isolla pensselillä työstö nopeuttaa maalausta. Näin laaja urakka saadaan kumminkin tehtyä tehokkaasti lyhyessä ajassa ja liiketilan toiminta normalisoituu.

Taloyhtiöiden ulko­maalaukset

Taloyhtiöiden huoltomaalaus on tärkeä osa kiinteistöjen ylläpitoa ja ulkonäön säilyttämistä. Huollettu julkisivu kestää säärasitukset sekä on kaunis katsella. Taloyhtiöiden maalaustyöt on hyvä antaa ammattilaiselle. Vaikka talkoo tekeminen on mukavaa, niin silti työn laajuus tarvitsee useasti sujuvaa tekemistä, jotta lopputuloksesta tulee hyvä.

Huollettu julkisivu on myös kutsuva uusille asukkaille.

Meillä taloyhtiön maalauksessa painotamme erityisesti asukkaiden informoimiseen mahdollisimman laajasti jo suunnitteluvaiheesta asti. 

-”on mukava tietää milloin on meidän terassin vuoro”

Mistä ulkomaalausurakan hinta muodostuu?

Talon maalauksen hinta koostuu työn määrästä sekä käytettävistä materiaaleista. Suurin hintaan vaikuttava asia on pohjatöiden laajuus. Lika, hilseilevä maali ja kaikki irtoava aines on poistettava ennen maalausta. Mikäli maali on hilseillyt kokonaan pois, niin pinnat on maalattava kahteen kertaan. Huoltomaalauksessa mahdollisesti käsiteltävälle pinnalle on tehtävä neljä käsittelyä (pesu, raappaus, pohjamaalaus, pintamaalaus)

Urakan hintaan vaikuttaa myös kohteen haastavuus yleisesti. Esimerkiksi jos kohde on todella koristeellinen, jyrkänteen reunalla tai kohteella joudutaan käyttämään nosturia.

Terassien käsittely

Terassin öljyäminen on tärkeä huoltotyö terassin pitkäikäisyyden kannalta. Huollettu terassi on kauniin näköinen sekä terassilaudat pysyvät sileinä ja mukavan tuntuisina jalan alla. Säännöllinen 1-2 vuoden välein suoritettu terassin öljyäminen on nopea tehdä, koska terassilaudoitus ei ole päässyt tikkuuntumaan eikä käpristymään.

Terassilaudoitus tehdään yleensä kyllästetystä laudasta. Tällöin Öljyäminen voidaan tehdä vasta muutaman vuoden päästä asennuksesta.

Terassin öljyämiseen kokonaisuudessaan menee meiltä 2 päivää.

Ennen öljyämistä pinnat pestään korkeapainepesurilla ja ruuvataan mahdollisesti korkanneet ruuvit sisään. Pintojen annetaan kuivua hyvin, jonka jälkeen terassin öljyäminen tehdään 1 tai 2 kertaan siiihen soveltuvalla lastalla sekä pensselillä. 

Näin ulkomaalausurakka etenee

Valmistelu

Tarvittaessa maalattavat pinnat homepestään. Homepesuaine levitetään, pinnat pestään harjaamalla ja lopuksi huuhdellaan puutarhaletkulla. Malaaks aloitetaan vasta, kun pinta on varmasti kuivunut.

suojaus

Suojaamme talon sokkelit, kivetykset sekä ei maalattavat kohdat perusteellisesti ja Mahdolliset lahovauriot korjataan.

harjaus

Pinnat harjataan ja paljaalla puulla olevat kohdat pohjamaalataan.

maalaus

Pinnasta riippuen ulkoverhous pintamaalataan 1-2 kertaan. Maali levitetään seinälle joko pensselillä tai ruiskulla. Jos levitys tapahtuu ruiskulla, niin pinnat pensselöidään vielä lopuksi.

siivous

Suojaukset poistetaan ja jäljet siivotaan.

luovutus

Urakka luovutetaan asiakkaalle aina nolla virhetyönä.

ukk - usein kysyttyä

Ennen kuin maalipinta hilseilee. Näin vältetään pohjatöissä työläin vaihe eli hilseilevän maali raappaaminen pois.

Märän pinnan päälle ei voi maalata. Maalaus täytyy keskeyttää, mikäli maalattavalle pinnalle alkaa satamaan vettä. Pieni sadekuuro ei kuitenkaan haittaa jos maalataan sateen suojassa vaikkapa katetun terassin seiniä. Kauan kestänyt sade nostaa ilman kosteutta niin paljon, että maalaus on keskeytettävä, jolla varmistetaan maalin kuivuminen.

 

 

Me tuomme maalit mukanamme.

Me otamme kopin maalaus urakasta kokonaisuudessaan. Maalauksen voi suorittaa aina siten, ettei asiakkaan tarvitse lähteä työn ajaksi pois.

Kyllä. Työn osuudesta saa  kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennys on 40% ja yksi henkilö voi vähentää 2250€ (miinus 100€ omavastuu) eli 2150€. Puoliso voi myös tehdä kotitalousvähennyksen työn osuudesta.

Keskimäärin 3 työpäivää. Yksi pesupäivä ja kaksi maalauspäivää. 

Jos tiilessä on vielä pintaa jäljellä, mutta katolla on sammalta, niin tässä tapauksessa katolle on tehtävä mekaaninen sammalenpoisto ja myrkytys. Tässä käsittelyssä kattoa ei pestä korkeapainepesurilla vaan tiilien vaaka ja pystysaumat käydään mekaanisesti läpi siihen soveltuvalla työkalulla. Korkeapainepesu tulee kyseeseen silloin, kun katto on tarkoitus pinnoittaa lähi tulevaisuudessa. Tämä siksi koska korkeapainepesu kuluttaa hiukan tiilen pintaa.

Kyllä. Annamme työlle 5 vuoden takuun.

referenssit

Tässä esimerkkejä työmme laadukkaasta jäljestä

Ota meihin yhteyttä!

Niin tulemme ilmaiselle arviokäynnille.

Toivottu työn aloituspäivä
Scroll to Top