KATTO­PALVELUT

Katto on alttiina säärasituksille ympäri vuoden. Tämän takia katto pitää huoltaa ja maalata säännöllisin väliajoin. Meiltä tämä onnistuu.

Peltikaton maalaus

Uudet sinkityt peltikatot on maalattava. Maalipinta suojaa peltiä kelien rasitukselta sekä tuo taloon ilmettä. Ruosteiset kohdat käydään läpi hiomalaikalla sekä näihin tehdään ruosteenestomaalaus. Isoja jo huonoon kuntoon päässeitä peltikattoja maalataan erityisellä korrosionesto pinnoitteella, jolla saadaan katto kuntoon eikä kallista kattoremonttia tarvita.

Peltikaton maalaus etenee seuraavasti:

Tiilikaton Pinnoitus

Betonitiilet on pinnoitettu, jotta tiilen pinta on mahdollisimman kestävä. Kovien kelirasitusten seurauksena pinnoitus kuluu ajan saatossa pois ja tiilen pinnasta tulee karhea ja hauras. Lika ei enää huuhtoudu sateiden mukana pois vaan tiilen pinnalla alkaa  kasvamaan sammal. Sammaltupsut pitävät tiilen saumat märkinä ja nopeuttavat katon kulumista entisestään. Kun pinnoitus on kulunut kokonaan ja betonitiili on näkyvissä, niin tällöin vesi pääsee pieniin rakoihin jotka jäätyvät keväällä ja syksyllä. Tästä syystä tiilet alkavat halkeilla.

Tiilikaton pinnoitus kestää n. 10-15 vuotta jonka jälkeen se pitää pinnoittaa. 

Ensiksi kaikki haljenneet tiilet vaihdetaan ja tarkastetaan läpiviennit, että ne ovat tiiviit. Katto pestään korkeapainepesurilla. Korkeapainepesulla katolta poistetaan kaikki sammal ja lika. 

Pohjatöiden jälkeen katolle levitetään kasvustontorjunta-aine. Tämän jälkeen katto pinnoitetaan haluttuun sävyyn korkeapaineruiskulla kahteen kertaan, jotta lopputuloksesta saadaan tasainen ja kestävä.

Lopuksi siivotaan jäljet, käydään työ läpi asiakkaan kanssa.

Tiilikattojen sammaleen poisto ja torjunta-ainekäsittely

Talon läheisyydessä kasvavat puut ja kosteus aiheuttavat katolle sammalkasvustoa. Katto saattaa olla kunnossa ja pinnoituskin vielä hyvä. Kasvusto ja sen mukana tuleva kosteus kuluttavat hiljalleen tiiltä. Sammaltupsut pitävät katon saumat märkinä ja nopeuttavat katon kulumista entisestään. Tästä syystä kasvusto kannattaa poistaa katolta mahdollisimman nopeasti.  Mekaaninen putsaus ei kuluta tiiltä, joten suosittelemme sitä, jos lähitulevaisuudessa ei ole aikomus maalata tiilikattoa

Meiltä sammaleen poisto ja torjunta-ainekäsittely etenee seuraavasti:

ukk - usein kysyttyä

Rintamamiestalon tiilikaton pinnoitus maksaa noin 3000€ -4000€

Kohteen laajuudesta riippuen n 3-5 päivää. 

Kyllä. Jos tiilikattoa ei pinnoita, kun edellinen pinnoitus on kulunut pois (n 15 vuotta) niin tiilet alkavat haljeta.

Rintamamiestalon sinkityn (ei aiemmin maalatun ) peltikaton maalaus maksaa n. 4000€

Ei tuhoa. Vastaamme siitä, ettei pihakasvit altistu myrkylle.

Tässä tapauksessa katon harjalle täytyy asentaa harjatiiviste. Se estää lehien pääsemisen aluskatteelle. Harjatiiviste asennetaan harjapetiilen alle ylimpien tiilten yläpintaan. Pahimmillaan lehdet painavat aluskatetta ja vesi ei kulje aluskatetta pitkin räystäälle vaan katon yläpohjaan.

Ota meihin yhteyttä!

Niin tulemme ilmaiselle arviokäynnille.

Toivottu työn aloituspäivä
Scroll to Top